Lite om kenneln och mig.

Askrikes kennel startade i början av 1980-talet när jag och familjen bodde på Lidingö.

Min ambition som uppfödare, är att föda upp friska stabila labradorer som har ett vänligt och glatt sinnelag, är lätta att dressera och som lämpar sig väl för jakt och prov.

Jag baserar min uppfödning i huvudsak på engelska blodslinjer där de jaktliga egenskaperna sätts i fokus men jag söker också den exteriör på mina avelshundar som gagnar det fysiska arbetet.

Efter lek utomhus är man extremt trött när man kommit in igen...

Alla valpar föds upp i en småskalig hemmiljö i vardagsrum och kök och levereras enligt Svenska Kennelklubbens normer med deras avtal.

Valparna levereras vid 8 veckors ålder och har
då börjat bli socialt tränade.

De är veterinärbesiktigade, chipmärkta och försäkrade innan försäljning - och naturligtvis registrerade i Svenska Kennelklubben.

Med valpen följer en "valplåda" med lite tillbehör, en visselpipa som valpen lyssnar till och lite foder för den första tiden. En mapp med valpens dokumentation och lite tips följer också med.

Naturligtvis är man alltid välkommen för träningshjälp om man så önskar!

Kenneln innehar
Svenska Kennelklubbens Bruksuppfödarpris
samt har erhållit
Svenska Kennelklubbens Bruksavelspris
för Fieldcourt Dancing Pioneer (Petter).

fiske2
fiske8
fiske3
fiske6
fiske9
fiske4
kraftor

Jag är Bitte

40-talist född i Norrland och utbildad geolog men har aldrig jobbat som sådan. Istället har jag under flera år i min ungdom, ägnat mig åt galopphästavel, fåravel, restaurangen Lammet & Grisen, senare catering och konferensarrangemang och lite annat. 

Initiativtagare till Labrador Working Camp i Jämtland, ett större träningsläger för labradorer samt nu aktuella Agria Swedish Game Fair Cup, som är en större tävling för retriever i lag och individuellt.

Min första hund var en vorsteh, sedan schäfer, strävhårstax och andra raser, men sedan början av 80-talet kom intresset för labradorer och därmed jakt, vilket ledde till en jägarexamen under 80-talet och det som följer med den.

Under ca 30 år bodde jag vid Vätterns strand,och om sommaren fiskade jag också kräftor i Vättern, det var ett fritt och härligt jobb om man undantar stormbyar och dåligt väder. Vättern kan vara ett vresigt hav om man inte visar respekt.
Numera finns jag i Ärla, på Kroberga Karlers, min barns hästgård under utveckling. 

Sedan ett antal år är jag jaktprovsdomare för retriever och dömer mycket på retrieverprov, startar också själv med mina hundar när jag får chans.

Jag har varit engagerad i flera styrelser, bl a Svenska Spaniel och Retrieverklubben (SSRK) och Labradorklubben (LRK)

En stor passion är England och med undantag för år 2020 då Coronan härskar över världen, tillbringar jag delar av året där. Försöker att deltaga själv på olika tävlingar och det har blivit en del både goda och mindre goda resultat, f ö besöker jag de större mästerskapen, bl a Championship, för att se de bästa labradorerna i rasens hemland.

Kennelnamnet kom till under en tid då vi bodde på Lidingö, Askrikevägen.
Den första labradorkullen föddes 1983, på Lidingö., Askrikevägen.

Till vänster - en helt vanlig fiskedag i Vättern utanför Naddö. Passagerare och fotograf Eva Bodfäldt.